Kezelések

Szénanátha

Különösen a parlagfű szezon képes nagymértékben megkeseríteni a betegek életét. A folyamatos orrfolyás, orrdugulás gyakorlatilag minden tevékenységükben gátolja őket, a tünetek okozta alvászavartól pedig egész nap fáradtak. Fülakupunktúrás tartós tűk behelyezésével elérhető a tünetek jelentős enyhülése, akár megszűnése is. A kisméretű, bőrszínű ragtapaszra applikált tűk szinte észrevehetetlenek, fájdalommentes a viselésük, nem korlátozzák a mindennapi tevékenységet. Általában 7-14 napra biztosítanak tünetmentességet, az időtartam függ a pollenkoncentrációtól és az egyéni érzékenységtől. Egy parlagfű szezon ideje alatt átlagosan 3-5 kezelésre van szükség.

Fogyókúra támogatása

Tartós fültűkkel történik a kezelés hetenkénti tűcserével, személyre szabott diétás tanácsadással. A kitűzött cél nem a drámai gyors fogyás, hanem a belső egyensúly helyreállítása, mely mellett az egészséges testsúly könnyebben elérhető, és hosszú távon megtartható.
A kezeléseket orvosi konzultáció előzi meg, mely során fény derülhet a fogyást gátló betegségekre (pl. pajzsmirigy alulműködés, inzulin rezisztencia, rosszul beállított cukorbetegség), valamint az elhízás során kialakult betegségekre (magas vérnyomás, magas vérzsír szint, cukorbetegség). Az optimális testsúly elérése az esztétikai eredményen túl a vérnyomás, vérzsírok és cukorháztartás normalizálódásához is vezethet.

Szédülés

Alvászavar

Mozgásszervi fájdalmak

Migrén, egyéb fejfájás

Reflux

Emésztőszervi panaszok

Menopauza, hőhullámok

Nőgyógyászati panaszok